Berniaga Kereta Sewa

Petunjuk langkah demi langkah untuk MULAKAN PERNIAGAAN SEWA KERETA

Perniagaan penyewaan kenderaan menyewa kenderaan dengan harga yang rendah dari hari ke hari dan minggu demi minggu dengan kos. Pelbagai jenis perjumpaan berminat dengan penyewaan kenderaan. Pelanggan tetap merangkumi penjelajah perniagaan dan rekreasi, mereka yang kenderaannya tergendala dan tidak berfungsi.

Cari tahu bagaimana memulakan Perniagaan Sewa Kereta anda sendiri dan adakah ia merupakan pilihan yang sesuai untuk anda.

kereta sewa kl

Mulakan perniagaan penyewaan kenderaan dengan mengikuti kaedah berikut:

Anda telah menemui pemikiran perniagaan yang ideal, dan sekarang anda sudah bersedia untuk membuat langkah berikut. Terdapat sesuatu yang lain sepenuhnya untuk memulakan perniagaan daripada hanya mendaftarkannya dengan negara. Kami telah mengumpulkan manual asas ini untuk memulakan perniagaan penyewaan kenderaan anda. Kaedah ini akan menjamin bahawa perniagaan baru anda disusun dengan baik, didaftarkan dengan betul dan konsisten secara sah.

Tahap 1: Rancang Perniagaan anda

Pengaturan yang wajar adalah asas untuk kemajuan sebagai perniagaan yang berwawasan. Ini akan membantu anda menguraikan butir-butir perniagaan anda dan mencari beberapa soalan. Beberapa subjek penting yang perlu dipertimbangkan adalah:

1. Berapa kos permulaan dan kemajuan?

2. Siapa pasaran objektif anda?

3. Berapa banyak anda dapat mengenakan bayaran kepada pelanggan?

4. Apa yang akan anda namakan perniagaan anda?

Berapa kos yang berkaitan dengan membuka perniagaan penyewaan kenderaan?

Perniagaan kereta sewa kl ini memerlukan armada kenderaan, pejabat, PC, pencetak, Internet pantas, pemasangan perbelanjaan penggabungan, perlindungan untuk perniagaan dan kenderaan, instrumen sokongan kenderaan, kerangka kamera litar tutup, perwakilan upah / kadar gaji, dan promosi ikhtiar.

Berapakah kos berterusan untuk perniagaan penyewaan kenderaan?

Kos yang semakin meningkat merangkumi upah / kadar gaji perwakilan, utiliti, perlindungan, pengembangan kenderaan baru ke armada, menyesuaikan armada, sewa pejabat / tempat letak kereta, Internet pantas, promosi, dan pemeliharaan laman web. Wakil tahap paling minimum akan membuat suatu tempat dalam lingkungan $ 8 dan $ 12 setiap jam. Pakar di lokasi akan memesan bayaran di antara $ 35,000 dan $ 70,000. Selamat datang yang mahir mempromosikan dan dia akan memerlukan pampasan tahunan dalam lingkungan $ 30,000 hingga $ 65,000. Kadar gaji yang serupa dikenakan untuk penjaga buku dan pakar laman web. Perlindungan penting untuk memastikan perniagaan anda sama seperti kereta. Pelan perbelanjaan dalam keadaan apa pun $ 500 hingga $ 1,000 setiap bulan untuk kos ini.

Siapa pasaran objektif?

Pelanggan yang ideal adalah perniagaan yang memerlukan pelbagai penyewaan kenderaan untuk wakil. Persona pelanggan lain yang diinginkan adalah perjumpaan penjelajah perniagaan yang ingin menghabiskan banyak wang untuk menyewa kenderaan ketika berada jauh dari rumah.

Bagaimana perniagaan penyewaan kenderaan membawa wang tunai?

Perniagaan penyewaan kenderaan membawa wang tunai dengan menyewa kereta kepada individu yang memerlukan kaedah pengangkutan ketika berada jauh dari rumah, untuk meninggalkan perjalanan atau sebagai pengganti kenderaan yang sedang diperbaiki.

Berapakah jumlah yang dapat anda bayar untuk pelanggan?

Harga sewa kenderaan berbeza-beza mengikut jenis kenderaan dan kawasannya. Pada umumnya, penyewaan kenderaan yang rendah, misalnya, Nissan Versa, berharga sekitar $ 35 hingga $ 50 setiap hari. Penyewaan kenderaan kelas atas seperti Mercedes-Benz atau Lexus akan meningkat dari $ 100 hingga $ 200 atau lebih setiap hari.

Berapakah faedah yang boleh dibuat oleh perniagaan penyewaan kenderaan?

Perniagaan kereta sewa kl kenderaan anda dapat menjana banyak wang jika anda mempunyai kawasan yang ideal, armada kenderaan yang berbeza, dan harga yang serius. Adalah mungkin untuk menghasilkan $ 50,000 hingga $ 100,000 dalam beberapa tahun utama. Terus mengembangkan perniagaan anda dan pada akhirnya anda akan sampai pada pertengahan enam angka. Berkembang di kawasan dan juga negara dan perniagaan penyewaan kenderaan anda dapat menjana sejumlah besar dolar setiap tahun.