Kereta Sewa Laku Keras

Aksi penyewaan kenderaan yang paling terkenal dan laku keras dan bagaimana mengekalkan cara-cara penting dari mereka

Kereta Sewa

Dua atau tiga orang yang ditakuti mendapat pengalaman yang cukup ketika mereka menggunakan kenderaan. Gabungan sewa telah terkenal kerana caj terjamin dan falsafah amaran. Ketahui cara menghargai penyewaan kenderaan tanpa melanggar amalan cerdik.

1) Tipu muslihat bahaya baru

Tepat ketika anda mengembalikan kenderaan yang anda daftarkan, gabungan sewa dapat menjamin bahawa beberapa kesalahan pada kenderaan itu tidak ada sebelum penyewaan anda dan anda harus membayar untuk memperbaiki kerosakan.

Petua untuk menjaga cara-cara yang mustahak dari celaka pada kekurangan yang baru

Sebaik sahaja anda mendapatkan kenderaan anda, kakitangan gabungan sewa kereta akan mengalami ‘struktur pendaftaran’ dengan anda. Struktur ini mengingatkan nota-nota bahaya yang berlaku pada kenderaan sebelum permulaan sewaan anda. Sebelum memandu pergi, perhatikan bahawa tidak ada lagi bahaya pada kenderaan yang terputus tertakluk pada apa yang tertulis dalam struktur itu.

Ambil gambar kenderaan semasa anda mendapatkannya, lebih-lebih lagi apabila anda membawanya kembali. Sekiranya anda tidak berada dalam banjir ketika membuangnya, terima bahawa kepala gabungan sewa akan melihat ke atas kenderaan dan mendapatkan pendua dari ‘struktur pendaftaran’ yang akan mereka selesaikan.

Sekiranya ada kemungkinan berlaku sesuatu pada kenderaan semasa anda memilikinya, laporkan bila anda boleh jadi ada rekodnya.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat Menginsuranskan sewaan anda dan Ambil dan turun.

2) Trik dengan rancangan bahan bakar

Tepat ketika anda menempah kenderaan sewa anda, tindakan akan berjalan dengan pendekatan bahan bakar tertentu. Sebagai contoh, gergaji yang paling banyak adalah ‘Penuh hingga Penuh’, yang mengesyorkan anda melepaskan tangki sebelum anda mengambil kenderaan kembali. Yang lain ialah ‘Penuh untuk Dikosongkan’, yang mendorong anda membayar tangki bahan bakar di kaunter dan dapat mengembalikan kenderaan anda kosong seperti yang anda suka.

Tepat ketika anda muncul untuk mendapatkan kenderaan anda, kakitangan kaunter sewa mungkin menawarkan rancangan permainan bahan bakar lain kepada anda. Sekiranya anda memegang kenderaan anda di tempat, anda akan ditawarkan pendekatan bahan bakar khas untuk diterokai.

Petua untuk mengekalkan cara utama yang baik dari pendekatan bahan bakar yang menyesatkan

Strategi bahan bakar masing-masing mempunyai kelebihan dan kekurangannya, namun jika semuanya gagal, Full to Full adalah kaedah yang munasabah. Oleh itu, sekiranya anda memilikinya, mungkin tidak ada ruang bernafas untuk mendorongnya.

Jika Anda menyiapkan laman web, periksa cetak biru bahan bakar kenderaan kereta sewa murah anda sebelum sampai ke kaunter. Dengan cara itu anda pasti pasti sama ada sesuai untuk anda.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat Apakah pendekatan bahan bakar?

3) Trik dengan had jarak tempuh

Beberapa pelan tindakan sewa kenderaan menggunakan jarak tempuh yang terhad. Titik penembusan mungkin muncul sebagai perubahan batu / kilometer dengan pasti atau setiap perjalanan. Sekiranya rancangan permainan anda mempunyai had jarak tempuh, anda perlu membayar perbelanjaan tambahan untuk setiap batu atau kilometer yang anda hadkan melebihi had tersebut.

Petua untuk mengekalkan jarak strategik dari batasan had jarak tempuh

Tidak diragukan lagi, semuanya bergantung kepada sejauh mana jangkaan anda untuk memandu. Mengawasi jarak tempuh yang sangat besar apabila semua yang dikatakan selesai akan menjadi lebih berlebihan, sementara jarak tempuh yang dibatasi dapat menjadi tahap yang progresif, walaupun jalan putarannya dapat serendah 15 batu untuk dapat diandalkan pada kenderaan eksplisit.

Sekiranya anda menggunakan kenderaan untuk beberapa lawatan, misalnya, pergi dari terminal udara ke tempat penginapan anda, atau anda mengunjungi pulau kecil, tindakan dengan jarak tempuh yang terhad mungkin sesuai untuk anda.

Sekiranya anda memerlukan beberapa peluang, atau belum merekayasa waktu anda, jarak tempuh tanpa henti bukanlah dua cara untuk mengatasi alternatif lain.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat Apakah kenderaan pilihan saya mempunyai had jarak tempuh?

4) Perlindungan tambahan yang laku keras

Menjamin kenderaan sewa anda boleh membingungkan. Sekiranya ragu-ragu, pengaturan yang anda pilih akan berlaku dengan penyebaran ketua sebagai standard. Pengesahan tambahan pastinya bukan asas yang sah, ini adalah keputusan anda sama ada anda mendapatkannya. (Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat Apa pendekatan paling ideal untuk menguruskan jaminan kenderaan sewa anda?)

Gabungan sewa akan memberikan anda penyebaran atau keselamatan tambahan. Ia akan memerlukan wang tunai, dan tidak diperlukan. Terpulang pada anda sama ada anda mendapatkannya atau tidak. Contohnya:

Pengabaian Kerosakan Super Perlanggaran (SCDW)

Setiap gabungan sewa menjual pelbagai Pengecualian Kerosakan Super Collision yang luar biasa. Secara amnya merangkumi bahagian kenderaan yang tidak boleh dilindungi, seperti roda atau cermin. Sekiranya anda membeli SCDW, anda mungkin akan diserahkan dengan jumlah wang yang semakin meningkat atau mempunyai keputusan untuk meninggalkan kedai keselamatan yang rendah hati di kaunter, atau tidak ada kedai keselamatan dalam kapasiti apa pun.

Perlindungan klinikal

Penyewaan kenderaan standard yang disia-siakan tanpa menolak rawatan klinikal setelah berlaku